Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Sub-Tropical Utazási Iroda

  • 6720 Szeged, Tisza L. krt. 58.
  • 62/556-664, 30/525-0971
  • info@subtropical.hu
  • Engedélyszám: R-00912

Általános tájékoztató

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

 

Jelentkezés a Sub-Tropical Kft. utazásaira

 

- Honlapunkon (www.subtropical.hu és www.szlovenia.si), kötetlen ajánlatkérés formájában, fizetési kötelezettség nélkül lehet jelentkezni a kiválasztott utakra.

- E-mail üzenetben, az info@subtropical.hu e-mail címen, vagy honlapunkon az ajánlatkérés fülre kattintva.

- Telefonon, a +36 62 556-664 vagy +36 30 525-0971 telefonszámainkon.

- Személyesen irodánkban, a 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 58. szám alatt.

- Partnereinknél, az ország számos pontján, utazási irodákban.


Megrendelés, visszaigazolás

- Ajánlatkérését vagy konkrét érdeklődését követően irodánk a lehető legrövidebb időn belül tájékoztatja az adott út szabad férőhelyeiről és az út részleteinek egyeztetése után, kollégáink megküldik Önnek a részvételi feltételeket, az általános szerződési feltételeket, az utazási szerződést és számlát.

- A telefonon vagy személyesen történő egyeztetés után, az opciósan lefoglalt utazást legkésőbb 72 óráig tudjuk fenntartani. Esetenként ez az időszak rövidebb lehet partnereink feltételrendszerének és a szabad férőhelyek függvényében. A rövidebb opciós határidőről Ön minden esetben tájékoztatást kap.

- Foglalása visszaigazolásunk kézhezvételével (vagy e-mailben, faxon megkapva), valamint az Ön részéről is aláírt dokumentumok meglétével (személyesen, vagy e-mailben, faxon megküldve) és az előleg megfizetésével válik véglegessé. Amennyiben foglalása az út indulását megelőző 35 napon belül történik, a teljes részvételi díj megfizetése szükséges.

- Befizetését a következő módokon teheti meg:

·         Irodánkban személyesen (Hétfőtől-péntekig: 09:00 és 18:00 óra között)

·         Készpénzben befizetési megbízással, a K&H Bank Zrt. bármely bankfiókjában, számlaszámunkra hivatkozva: 10402829-28211127-00000000 (befizetéséről azonnal értesülünk, így a foglalás véglegesítése is mihamarabb megtörténik).

·         Átutalással a Sub-Tropical Kft. számlájára.

- Kérjük minden fizetés esetén a megjegyzés rovatban hivatkozzanak az út pozíciószámára, dátumára és a kapott számla sorszámára.

- Amennyiben utalását külföldről kezdeményezi, úgy a banki költségek mindenkor utaló felet terhelik. Kérjük ennek feltüntetését utaláskor. Abban az esetben, ha az utalás költségét Irodánkra terhelik, azt pótlólagosan kiszámlázzuk és a megrendelést csak a költségek megfizetésével véglegesítjük.

- Az euróban feltüntetett részvételi díjak euróban vagy forintban - napi K&H valuta eladási árfolyamon - fizethetőek.

- Az utazáshoz szükséges dokumentumokat a teljes részvételi díj és igényelt kapcsolódó szolgáltatások befizetése után tudjuk megküldeni Önnek az utazást megelőző 7-10. napon belül.

 

A részvételi díjak, gyermekkedvezmények, csoportkedvezmények

- Az utazási katalógusban, honlapjainkon, a megküldött ajánlatainkban a részvételi díjak megadásakor minden esetben feltüntetésre kerül, hogy az ár egy főre eső vagy teljes apartman ár, turnus vagy egy éjszaka részvételi díja. Minden ajánlatban felsorolásra kerül mit tartalmaz és mit nem tartalmaz az adott ár. Üreságy- és egyágyas felár összegéről érdeklődjön irodánkban.

- Ajánlatainknál a gyermekkedvezmények mértéke és korhatára mindig feltüntetésre kerül. A kedvezmények azokra a gyermekekre vonatkoznak, akik az utazás ideje alatt nem töltik be a megadott korhatárt. Apartmanos elhelyezés esetén általában nem áll módunkban gyermekkedvezményt adni, eltérő esetben külön jelöljük annak lehetőségét.

- Foglaláskor minden utazó főt szükséges feltüntetni, és az utazási szerződésre rávezetni (még azt is, aki csak az utazás idejére fog megszületni), függetlenül attól, hogy kell-e a szálláson fizetni a gyermekért, vagy sem. Az utazók létszámának pontatlan lejelentéséből adódó esetleges többletköltségért irodánk nem vállal felelősséget!

- Csoportos megrendelés esetén kérjük mindenkor érdeklődjön irodánkban az adott ajánlatra vonatkozó kedvezményes lehetőségről.

 

Helyszínen fizetendő díjak

-  Idegenforgalmi adó, mely Eu­ró­pa szer­te ál­ta­lá­no­san el­ter­jedt adó­faj­ta. Ér­ke­zés­kor szükséges megfizetni, mértékét az utazási katalógusban, ajánlatainkban és az utastájékoztatóban is feltüntetjük.

-  Esetenként egyéb költségek merülhetnek fel, melyet mindenkor az utazási katalógusban, ajánlatainkban és az utastájékoztatóban is feltüntetünk. Ilyen lehet apartmanos elhelyezés esetén a rezsiköltség, csoportos körutazás esetén belépők, borravaló …stb. helyszíni megfizetése.

-  Apartmanos elhelyezés esetén általában meghatározott kaució fizetendő az érkezéskor, melyet távozáskor az apartman sértetlen és felszereltségét tekintve hiánytalan visszaadása esetén a szállásadó visszaad.

-  Több napos, mikro-chippel ellátott síbérlet vásárlása esetén kaució fizetendő a bérlet átvételekor, melyet a bérlet leadásakor visszatérítenek.

 

Szolgáltatások

-  A szálláshelyeknél feltüntetett szolgáltatásokat Utasaink térítés ellenében vehetik igénybe. Amennyiben bármely szolgáltatás ingyenes, azt külön jelöljük.

 

Elhelyezés

-  A szálláshelyek besorolása minden esetben az adott ország hivatalos besorolási rendszere szerinti kategóriaként van feltüntetve. Tengerentúli országokba történő utazási ajánlatainknál tájékoztatást adunk arról, hogy a besorolás milyen az Európai normákhoz viszonyítva.

-  Az apartmanok, szobák minden esetben fürdőszobásak, az apartmanok konyhával rendelkeznek (eltérő esetek feltüntetésre kerülnek ajánlatainkban). A felszereltségről szállásonként részletes tájékoztatást adunk. Az adott apartmant, szobát az utazási szerződésben meghatározott létszámmal lehet igénybe venni, a gyermek egy főnek számít.

-  A nemzetközi standard szerint az érkezés napján az apartmanokat 16:00 és 19:00 óra között, a hoteleket, panziókat 14:00-18:00 óráig lehet elfoglalni, elutazáskor 10:00 óráig kell elhagyni. Az ettől eltérő érkezési és elutazási időpontokat utastájékoztatónkban feltüntetjük, illetve a részvételi jegy minden esetben tartalmazza.

 

Távolság

-  Az ajánlatainknál feltüntetett távolságok megadásakor törekszünk a lehető legpontosabb mértékű tájékoztatásra, mégis az adatok megközelítőleg precízek, a legrövidebb közúti megközelítést figyelembe véve meghatározottak.

 

Ellátás

-  Minden ajánlatban az ellátás típusa meghirdetésre kerül. Félpanziós ellátás esetén kontinentális reggeli és kétfogásos vacsora biztosított az árban. Ettől való eltérés esetén külön feltüntetjük az étkezések típusát.

-  A vacsora az italfogyasztást – beleértve a csapvizet is – nem tartalmazza. Az étkezéseknél az ételek változatossága szállásonként és országonként változó. Vegetáriánus menü igényét, illetve az ételallergiát kérjük, foglaláskor előre jelezzék, hogy a szállásadó felé előre jelezhessük azt. Kérjük vegyék figyelembe, hogy ételallergiák esetén a szálláshelyek étterme igyekszik az egyéni kéréseknek megfelelő ellátást biztosítani, de ez lehetőségeikhez mérten korlátozott lehet.

 

Sí­bér­let

-  Irodánk kedvezményes síbérlet árai olcsóbbak a helyszínen vásárolható síbérlet áraknál. Gyermek, diák vagy senior bérlet vásárlása esetén a pénztáraknál, illetve helyi képviselőnk is, kérheti születési dátumot tartalmazó igazolvány bemutatását. Családi kedvezmény esetén az összetartozást szintén igazolni szükséges. Irodánkban kedvezményes síbérlet csak szállás foglalással együtt vásárolható.

-  Kérjük, az előkészületeknél fokozottan figyeljenek arra, hogy Európában a sípályákon gyermekeknek bukósisak használata kötelező!

 

Háziállat

-  Néhány szálláshelyünkön lehetőség nyílik házi kedvencek (kutya, macska) elszállásolására is. Utazási katalógusunk, ajánlataink feltüntetik ennek lehetőségét, de kérjük, érdeklődjön irodánkban is és foglaláskor feltétlenül jelezzék előre. A szállások előzetes bejelentés nélkül nem fogadnak háziállatot! A háziállatnak többnyire külön díja van, mely a helyszínen fizetendő. Ez a díj a háziállat lakta szoba/apartman extra végtakarítását foglalja magában.

 

Utastájékoztató

-  Utazási dokumentumaival együtt, egy hasznos információkat tartalmazó utastájékoztatót is kézhez fog kapni, amely egyéni utazás esetén ajánlott útvonalat, adott ország beutazási szabályait, közlekedési szabályait, fontosabb telefonszámokat (rendőrség, mentőszolgálat ...stb.) fog tartalmazni, valamint információt a helyi fizetőeszközről, közbiztonságról. Tájékoztatást adunk partnerünk vagy helyi képviselőnk elérhetőségeiről és a sürgősségi ellátás lehetőségeiről, illetve a reklamáció módjáról is.

 

 

Bővebb információért kérjük forduljon irodánkhoz, illetve olvassa el az Ön által kiválasztott út vagy szálláshely részletes leírását.

Kollégáink bármely felmerülő kérdés kapcsán szívesen állnak rendelkezésére.

 

még töltünk