Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Sub-Tropical Utazási Iroda

 • 6720 Szeged, Tisza L. krt. 58.
 • 62/556-664, 30/525-0971
 • info@subtropical.hu
 • Engedélyszám: R-00912

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Varázslatos Szicília

Utazás alapadatai

3 csillag
Repülő
2 felnőtt
2019-07-16, 8 nap / 7 éj
Varázslatos Szicília (***)
Félpanzió
2 ágyas pótágyazható standard szoba
Teljes ár
601.444 HUF

Le ne maradj!
Okos ajánlat

Út leírás

VARÁZSLATOS SZICÍLIA TENGERPARTI PIHENÉSSEL


Utazás időtartama: 8 nap/7 éjszaka
Indulási időpontok: VII.2., VII.16.
Utazás: a Wizz Air menetrend szerinti járatával
Elhelyezés: 3*-os szállodában Taormina térségében
Ellátás: félpanzió
Minimum létszám: 15 fő


1. nap: Érkezés Cataniába a Wizz Air járatával az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap: Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

3. nap: Egésznapos hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre
Utazás autóbusszal MiIazzoba, onnan egy elegáns hajóval jutnak el Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

4. nap: Egésznapos kirándulás Piazza Armerina/Agrigentoba
Az egésznapos kirándulás során elsőként Piazza Armerinában, a késő császárkorban épült hatalmas palotában, a viláhírű, lenyűgöző méretű, kb. 3000 m2-es padlómozaikokat tekintjük meg. A 18 millio Euroért restaurált mozaikpadló -melynek egyes jelenetei bejárták a világsajtót, 2013. januárjától látható teljes egészében és pompájában. Programunk folytatásaként Agrigentoba, a Templomok Völgyébe érkezünk, ahol a szintén világhírű, görögök által épített templomok maradványait keressük fel. Itt található többek között a Concordia templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke. (Helyszínen fizetendő belépő: 10-10 EUR/fő).

5. nap: Félnapos kirándulás Taorminába
A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő). Vacsora a szállodában.

6. nap: Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

7. nap: Egésznapos kirándulás az Etnához és Alcantara szurdokhoz
Utazás az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2000 m magasságig (Rifugio Sapienza). A Silvestri kráterek megtekintése. Fakultatív lehetőség libegővel és jeeppel 3000 m magasságig felmenni, a csùcskràterek közvetlen közelébe, (64 EUR/fő, a helyszinen fizetendő). Kϋlönböző helyi termék kóstolására, ill. vásárlásra is van lehetőség. Délután az Alcantara
folyó szurdokához làtogatunk. A kb 40 km hosszύ Alcantara folyó több mint kétezer éve vájja magát egyre mélyebbre a lávafolyamba, létrehozva így a vidék egyik leglátványosabb természeti alkotását. A kb 50 m mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű làtvànyt nyύjtanak. (Az Alcantara-szurdokhoz illetve a park területère a rèszvèteli dij tartalmazza belèpőjegy àràt valamint a lifthasznàlatot!)

8. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás a „Keresztapa” nyomában
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d’Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d’Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét.
A Keresztapa nyomában fakultatív kirándulás (min. 15 fő) ára: 14 900 Ft/fő.

Transzfer a repülőtérre, este hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

A feladható poggyászt az alapár nem tartalmazza, ára a mindenkori Wizz Air szabályzata szerint fizetendő.

Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 30 EUR.
Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 24,50 EUR.

Érintett területek

 • Olaszország
 • Szicília
 • Letojanni

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)
még töltünk